X
Elfelejtett jelszó

Felhasználónév

X
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

X
Keresés

Keresett kifejezés

login
MAGUNKRÓL HÍREK SZOLGÁLTATÁSOK KISOKOS ÜGYFÉLKAPU KAPCSOLAT LETÖLTÉS
}

Híreink

Témakör:

Illeték változások 2014.január 1-től

2014.01.15.

Ajándékozás-Öröklés, Visszterhes vagyonátruházási illeték.

Ajándékozás-Öröklés

1.Mentes az öröklési és ajándékozási illeték alól a lakás-előtakarékossági szerződés alapján történő vagyonszerzés.

 

2.Mentes az ajándékozási illeték alól a Bank által a magánszeméllyel szemben fennálló elengedett követelés ha az a méltányolható és a család megélhetését  veszélyezteti.

 

3.Mentes az ajándékozási illeték alól a házastársi vagyonközösség megszüntetésével keletkezett ellenérték nélküli vagyonszerzés.

 

4.Mentes az ajándékozási illeték alól a házastársak közötti ingyenes vagyonátruházás. (eddig csak az egyenes ágbeli rokonok között volt ingyenes)

 

Visszterhes vagyonátruházási illeték

5.Illeték fizetés alá tartoznak a zárt végű pénzügyi lízing keretében megszerzett ingatlan és gépjármű szerzések . (az illeték fizetési kötelezettség a szerződés megkötésekor keletkezik)

 

6.Az ingatlanvagyonnal rendelkező társaság vagyoni betétjének megszerzése után illetékfizetési kötelezettség keletkezik. (függetlenül a társasági szerződésben szereplő főtevékenységtől)

 

7.Mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól a házastársi vagyonközösség megszüntetésével keletkezett ellenérték fejében történő vagyonszerzés.

 

8.Mentes az visszterhes vagyonátruházási illeték alól a házastársak közötti ellenérték fejében történő vagyonátruházás. (eddig csak az egyenes ágbeli rokonok között volt ingyenes)

 

9.Az első lakás vásárlók számára kérelemre életkortól függetlenül 12 havi pótlékmentes részletfizetési kedvezmény jár.

 

Ha többet szeretne tudni, vegye igénybe tanácsadásunkat. Keressen minket elérhetőségeinken!